Ananasová buchta, která vám nezabere více než 15 minut. Jak poznat zralý ananas

Ananasová buchta na bílém talíři Lesya Dolyuk / Shutterstock.com

Máte pocit, že pečete pořád dokola jednu a tu samou buchtu? Hledáte inspiraci? Nebo čekáte návštěvu a nevíte, čím ji pohostíte? Vyzkoušejte recept na vynikající ananasový zákusek, který vás překvapí svou lehkostí a originální chutí.

Přečtěte si také

Značení na vajíčkách: Co z něj vyčteme a proč je důležité si ho všímat?

Příprava těsta a krému vám nezabere více než 15 minut. I s pečením tak máte buchtu do hodinky hotovou. Její kouzlo je především v netradiční kombinaci ingrediencí. Pokud se vám tedy ohlásila návštěva a potřebujete rychle vymyslet, čím ji jednoduše pohostíte, je následující recept skvělou alternativou.

Co budete potřebovat?

Na přípravu těsta si nachystejte:

  • 1 plechovku ananasu
  • 1 a ½ hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 malé lžičky sody

Na přípravu krému budete potřebovat:

  • 2 pomazánková másla
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ hrnku moučkového cukru
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 1 vanilkový pudink Creme Ole šlehaný za studena (nebo obyčejný vanilkový pudink uvařený ve ¼ l mléka)

Pusťte se do práce

Máte vše nachystáno? Pojďme se podívat, jak na to. Do mísy vložte ananas i se šťávou a rozmixujte ho ponorným mixérem do hladka. Poté k němu přimíchejte ostatní ingredience – mouku, cukr, vajíčka, prášek do pečiva a jedlou sodu. Vše umíchejte do hladkého těsta. Čím tekutější bude umíchané těsto, tím vláčnější po upečení bude vaše buchta. Nenechte se tedy znejistět tím, že se vám ingredience spojí do poměrně tekuté hmoty.

Umíchané těsto vylejte na vymazaný a vysypaný plech a nechejte ho v troubě péct na 180 °C přibližně 20 minut. Jakmile těsto lehce zrůžoví a důkladně se uvnitř propeče, vytáhněte plech z trouby a nechejte korpus dostatečně vychladnout.

Příprava krému

Základ buchty máte nachystán. Nyní se pusťte do přípravy vynikajícího krému, který zákusku dodá dokonalou chuť. Krém opět jednoduše vytvoříte smícháním všech ingrediencí. Do misky vložíte dvě pomazánková másla, přidáte moučkový a vanilkový cukr, ušlehanou smetanu a zvlášť umíchaný pudink Creme Ole. Ten můžete nahradit i obyčejným vanilkovým pudinkem uvařeným ve ¼ l mléka, který ale musíte nejprve důkladně vychladit a až teprve poté jej můžete přidat do směsi s krémem.

Jakmile máte hotovo, potřete krémem připravený korpus. Celou buchtu poté můžete doplnit podle své chuti o hořké kakao, kterým krém posypete, nebo třeba o čerstvé ovoce.

Vynikající rychlá buchta pro každou příležitost

Také už se nemůžete dočkat, až svůj perfektně vypadající a vonící zákusek ochutnáte? Buchta vás překvapí tím, jak snadná a rychlá je její příprava. Přesvědčte se sami! Buďte ale připraveni na to, že tato vynikající ananasová buchta zmizí ještě rychleji, než vám trvala její příprava.

Věděli jste

že ananas dokáže podporovat trávení a funguje i jako lék na průjem, ochrana před parazity, odtučňovací kúra i afrodiziakum. Je bohatý na vitamíny i stopové prvky a lze z něj připravit úžasnou domácí kosmetiku. Ananas 1 ks běžně stojí 58 Kč. Akční slevu na něj najdete v letácích velmi často během celého roku a dá se pořídit za krásných 34,90 Kč jako právě teď v Albertu.

Jak uchovávat čerstvý ananas

Zralý ananas vybírejte v obchodě podle sladké vůně. Další možností, jak zjistit, zda je ananas dostatečně zralý, je zkusit vytrhnout lístek z jeho středu. List by měl klást mírný odpor, ale měl by jít snadno vytrhnout. Vybírejte dobře, jelikož ananas přestává dozrávat již po utržení ze stromu, doma vám tedy „nedojde“. Ananas ponechte asi den až dva při pokojové teplotě, bude pak měkčí a šťavnatější. Následně jej uložte do lednice, kde se může skladovat asi 3 – 5 dnů. Naporcovaný ananas pak skladujte ve vzduchotěsné nádobě opět v lednici. Ananas můžete případně i zamrazit, po rozmrazení už však nebude mít charakteristickou chuť, vůni a strukturu, přesto se skvěle hodí pro přípravu zmrzliny, smoothie, ale výborný je i na grilování k masům.