Zamilujte se do koktejlů s šumivým vínem. Prosecco koktejly 5x jinak

Koktejl z prosecca a malin ShotnCut / Shutterstock.com

Horké letní dny přímo vybízejí k randění se šumivými víny. Chcete-li si vychutnat osvěžující koktejly z Prosecca, nesmí vám uniknout tento článek. Vyzkoušejte lahodné drinky pro nezapomenutelné letní okamžiky – oceníte je vy i vaši blízcí.

Přečtěte si také

Co uvařit o víkendu? 5 českých klasik na sobotní a nedělní oběd

Italské šumivé víno Prosecco se těší velké oblibě. Ať už patříte mezi jeho milovníky nebo jste mu ještě nepřišli na chuť, vyzkoušejte Prosecco jinak – třeba v dokonalých letních koktejlech, které osvěží nejen na pohled. Míchané nápoje s šumivým vínem jsou jednoduché a trendy. Co takhle zabodovat u vašich hostů při letních oslavách nebo grilování?

Kouzlo Mimosy

Tak oblíbený a tak jednoduchý – to je parádní summer drink Mimosa. Jde o lehčí koktejl, který je nenáročný na přípravu. Co potřebujete? Připravte si 10 cl svého oblíbeného Prosecca (Prosecco Stefano Colucci, Penny Market, 89,90 Kč do 26.6.) a 10 cl čerstvé pomerančové šťávy. K servírování poslouží úzká sklenice na šampaňské. Přidejte díl sektu a doplňte džusem. Koktejl se nemíchá – stačí ozdobit plátkem pomeranče a vychutnat si pomerančové pohlazení.

Barracuda s Proseccem

Zkuste jemně perlivou Barracudu a zamilujete se na první doušek! Do sklenice na Margaritu přidejte 4,5 cl zlatého rumu, 1,5 cl Galliana nebo bylinného likéru a 6 cl ananasového džusu. Zakápněte limetkou a zalijte Proseccem nebo šumivým vínem. Můžete rovněž použít šejkr a vše kromě Prosecca smíchat s ledem přímo v něm.

Jahodový polibek

Máte rádi jahody? Letos se jim daří. Použijte třeba jahody ze zahrádky a rozmixujte z nich pyré. Právě z jahodového pyré vznikají nejen výborné nanuky, ale také koktejly. Do sklenice na víno či šampaňské přidejte 5 cl jahodového pyré a následně přelijte 10 cl Prosecca. Na závěr zamíchejte a můžete podávat. Sladká rychlovka pro ty, kteří si chtějí pochutnat nejlépe hned.

TIP: Ke každému večírku nepatří jen lahodné alkoholické nápoje. Nezapomínejte také na pitný režim. Vaše léto se neobejde bez maxi skleněné lahve na vodu s kohoutkem, díky které bude o vaše hosty postaráno. Připravíte totiž až 8,7 litrů limonády nebo vody s ledem. (Orion, 399 Kč, do 25.6.)

Růžová je barva vášně

Čas na růžovou – a přesto přitvrdíme. Vášnivý koktejl s Proseccem totiž obsahuje také vodku. Růžový vášnivý koktejl můžete připravit do sklenice na šampaňské nebo Margaritu. Do připraveného skla postupně přidejte 4 cl vodky, 3 cl bezového sirupu, 1 cl limetkové šťávy, 6 cl šťávy z růžového grapefruitu a zalijte Proseccem. Ne ledajakým – růžovým přece! Tento vášnivý drink můžete ozdobit jahodami – a pak už si jen vychutnat jeho dokonalou chuť. A co vy, jaký je vás oblíbený letní drink? Tak na zdraví!

Prosecco do džbánku

Chcete překvapit návštěvu svěžím drinkem, který zachutná každému? Pak vsaďte na příchuť italského šarmu – Giardino. Příprava je možná rovnou do džbánku – a tak bude o pití postaráno. Budete potřebovat 50 cl Prosecca (Sekt Prosecco Solicello, Albert hypermarket, 89,90 Kč do 18.6.) a dostatek ledu. Na nákupní seznam přidejte 2 limetky, hrst máty, lžíci třtinového cukru a 10 plátků salátové okurky. Už se vám sbíhají sliny? Začněte rozmícháním šťávy z limetek s cukrem. Přidejte nasekané lístky máty, plátky okurky a led. Připravenou směs zalijte vychlazeným Proseccem. Zapomeňte na Mojito, letos ochutnejte Giardino!