Jak otevřít pivo bez otvíráku nebo láhev vína bez vývrtky?

Muž otevírá láhev piva klíčem od auta Nazar Skladanyi / Shutterstock.com

Situaci, kdy jsme zjistili, že sice máme láhev vína nebo piva s sebou na pikniku, ale zapomněli jsme vzít vývrtku či otvírák, zažil snad každý z nás. Existuje nicméně pár snadných způsobů, jak se do láhve dostat i bez něj. Jak otevřít láhev i bez otvíráku? Zkuste to jako my!

Přečtěte si také

Značení na vajíčkách: Co z něj vyčteme a proč je důležité si ho všímat?

Máte dvě piva?

Láhev piva lze otevřít dalším pivem. Stačí jen zapřít zátky o sebe a máte hotovo. Láhev otevřete i plechovkou s kovovým okrajem – nejen proto se tedy vyplatí mít vždy alespoň jedno pivo v záloze navíc.

Lžíce není jen na polévku

Se lžící či lžičkou snadno otevřete i pivo – stačí ji těsně přiložit pod zátku a zatáhnout. Pak už si můžete vychutnat pár jedinečných doušků chlazeného piva.

Klíče vždy po ruce

Můžete použít i obyčejný klíč, který máte vždy po ruce. Abyste si na něm ale nezničili zoubky a dostali se ještě někdy do svého bytu, raději použijte hladkou stranu jako v případě lžičky.

Dáte si jedno vychlazené?

Opasek nedrží jen kalhoty

Pokud máte ve svých kalhotách či džínech opasek s masivní sponou, můžete ji využít i k otevření lahvového piva. Půjde vám to stejně snadno, jako s použitím specializovaného otvíráku.

Kůň, který nestojí ve stáji

Kancelářský kůň neboli sešívačka, kterou máte na svém pracovním stole nebo v šuplíku, vám hravě poslouží i k otevření láhve s pivem. Má totiž dlouhé a pohodlné držadlo a dvojici kusadel po stranách, které poslouží jako klasický otvírák láhví.

Časopis nejen ke čtení

Jakmile dočtete svůj oblíbený časopis, nemusí hned putovat do odpadkového koše. Vaše oblíbené čtení totiž disponuje lesklým křídovým papírem, který snadno smotáte do ruličky. Můžete jej i přeložit na polovinu a vytvořit roh. Následně vložte okraj časopisu pod zátku a zvedněte ji nahoru jako otvírák.

Preferujete něco sladšího?

Kupte se slevou Cider Frisco.

Porovnat slevy

Zavařovací gumička

K otevření láhve se dá využít i gumička, kterou několikrát omotáte okolo zátky. Pokud se tam už nevejde ani milimetr, dá se zátka vykroutit směrem do boku.

Láhev vína se sklenicí u ohně Sergey Mironov / Shutterstock.com

Dostaňte se do láhve s vínem pomocí boty či utěrky

I s lahví od vína můžete mít problém – ne však s našimi tipy. Zkuste ji například vsunout do boty a tou několikrát udeřte do podlahy, zdi nebo dveří. Zátka se postupně vysune natolik, že ji už v pohodě vyndáte ven. Láhev lze zamotat i do ručníku či utěrky, při úderech nicméně nebuďte příliš agresivní.

Použijte nůž nebo klíče

Každý muž má u sebe nůž. Zabodněte jej do korkové zátky a tu pak jednoduše vyšroubujete. Stejně tak dobře můžete použít i klíč.

Dostali jste chuť na víno?

Použijte hřebíky a kombinačky

Do korkové zátky stačí zapíchnout pár hřebíků a pak ji vytáhnout kleštěmi či kombinačkami. A pokud selžete, zátku vždycky můžete protlačit do láhve.

Oheň si s korkem poradí

Nahřejte zapalovačem hrdlo láhve v místě, kde je korek – a uvidíte, jak zátka pomalu vystupuje. Stejně tak otevře láhev i oheň v krbu nebo v ohništi.